Servicii oferite de IML Consulting SRL

Reprezentarea consumatorilor în relația cu orice firmă care deține licență ANRE

Deși legislația în vigoare garantează o sumedenie de drepturi ale consumatorilor, singurul "drept" care le este recunoscut imediat se referă la plata facturilor de energie electrică și/sau gaze naturale. Chiar și atunci când acestea sunt greșit întocmite! Ironic, nu-i așa?

Consumatorii (casnici sau noncasnici) au multe alte drepturi, pe care furnizorii de energie electrică și/sau gaze naturale evită să le prezinte corect și complet. Și aici intervenim noi! Drepturile consumatorilor, deși ar trebui să fie prezentate public pe pagina web a furnizorilor, sunt respectate numai atunci când consumatorul "știe ce vorbește". Și cum terminologia consumatorului se ridică foarte rar la "pretențiile" furnizorului, răspunsurile primite devin neclare sau neînțelese de consumator.

Ei bine, noi avem răbdarea să înțelegem exact problema consumatorului, să "traducem" problema pe limba furnizorului, să înțelegem răspunsul acestuia la problema consumatorului și să îl "traducem" înapoi consumatorului, într-un proces complet, aplicat fiecărei probleme a fiecărui consumator în parte.

Intermedierea contractelor de furnizare energiei electrice și/sau gazelor naturale

Indiferent din ce parte sunt privite lucrurile, încheierea contractelor de furnizare a energiei electrice și/sau a gazelor naturale este o provocare. Din punct de vedere al consumatorului un contract poate însemna orice: de la obținerea unor condiții contractuale globale mai bune (termene de plată, rezolvări ale unor probleme, preț nu neapărat mai bun, etc.) și până la o simplă reducere de preț. Furnizorii caută să își mărească permanent protofoliul în condiții de preț cât mai avantajoase cu un efort de gestionare a contractului cât mai redus.

Consumatorii, în mod special cei mici (sub 5000 kWh consum mediu lunar) sunt lipsiți de posibilitatea negocierii reale. Îmsâ un grup de consumatori mici pot să beneficieze de condiții contractuale mai bune. Greu este să constituie grupul! Și atunci îl constituim noi! Atunci când se adună mai multe cereri, de la mai mulți consumatori (care nu trebuie neapărat să se cunoască între ei) putem negocia în numele întregului grup condiții contractuale mai bune: preț, termen de plată, etc.

Furnizorii caută de obicei consumatori la care riscurile pentru neplată să fie minime, consumul să fie cât mai apropiat de o medie stabilită în funcție de condițiile momentului și pentru care gestionarea contractului să nu devină o corvoadă. Aceste condiții pot fi rezolvate de noi pentru consumatorii sau grupurile de consumatori pentru care asigurăm intermedierea contractelor.

Întocmirea și actualizarea procedurilor interne pentru furnizorii de energie electrică și/sau gaze naturale

Deși pare o chestiune simplă, experiența ne-a demonstrat că lipsa unor proceduri interne sau incoerența acestora genereză furnizorilor de energie electrică și/sau gaze naturale, costuri nejustificate semnificative. Iar acest lucru se vede cel mai bine în cazul schimbării personalului, când, pentru noii angajați se alocă timp și resurse suplimentare în scopul instruirii acestora. Procedurile interne care lipsesc sau sunt incomplete, neclare, fără logigrame sunt cele care generează cele mai mari pierderi de timp și resurse.

Când există o permanentă informare în interiorul firmei cu privire la orice modificare legislativă și aplicarea acesteia în cadrul activității curente, orice angajat știe în orice moment ce are de făcut, prin simpla urmărire a etapelor descrise în logigrama procedurilor interne. Răbdarea de a întocmi aceste proceduri, lipsa de timp pentru actualizarea acestora și necunoșterea modificărilor legislative pot fi spulinite prin externalizarea serviciului către IML Consulting SRL. În acest fel procedurile dvs. vor exista într-o formă care să asigure funcționarea cât mai liniară a organizației dvs.

Reprezentarea furnizorilor în relația cu operatorii de rețea

Ca parte a obligațiilor pe care le are orice furnizor de energie electrică și/sau gaze naturale este și reprezentarea intereselor consumatorilor în raport cu operatorii de rețea. In majoritatea cazurilor, furnizorii se limitează la a retransmite către operatorii de rețea mesajele în forma brută provenite de la consumatori, atunci când problematica la care se face referire în mesajul consumatorului presupune un răspuns din partea operatorului de rețea. Odată primit răspunsul, furnizorul, de cele mai multe ori, se limitează din nou la retransmiterea acestuia către consumator. Și gata! S-a rezolvat problema din punctul de vedere al furnizorului.

Există întotdeauna situații mai complicate: atât în cazul în care este necesar un răspuns pentru consumator, cât și în cazul în care operatorii de rețea încalcă prevederile legislației în vigoare. Și aceste prevederi sunt încălcate lunar! Devine trist și faptul că, știindu-se în inferioritate din punct de vedere al cunoașterii legislației în vigoare, furnizorul evită să facă de fiecare dată demersuri în vederea remedierii situațiilor. Alteori nu are timp să o facă, sau personalul existent nu știe cum să o facă.

Atunci când un furnizor își dorește cu adevărat să își protejeze interesele în raport cu operatorii de rețea, serviciul nostru de reprezentare poate fi una dintre soluțiile extrem de eficiente!

Call-center pentru furnizorii de energie electrică și/sau gaze naturale

Obligatoriu prin lege, un call-center reprezintă eticheta furnizorului de eenergie electrocă și/sau gaze naturale. O relație automatizată eficient, pe care consumatorul o poate avea cu furnizorul, poate elimina până la 60% din timpul alocat de personalul furnizorului. Indiferent dacă se transmite doar un index autocitit sau se prezintă o ofertă de preț, un call-center potrivit este o economie de timp și resurse.

Un "call-center" de tipul: clientul sună și este transferat automat la un număr de telefon din biroul furnizorului, denotă fie o lipsă evidentă a acestui call-center, fie un numaăr de consumatori mic, pentru care furnizorul preferă să țină legătura direct. Iar când respectarea celor 12 ore zilnice în care furnizorul trebuie să asigure asistență telefonică pentru consumatori, soluția redirectării simple către un număr de mobil, poate crea impresii greșite și presiuni asupra persoanei care răspunde la telefonul mobil.

Soluția scalabilă pe care o oferim furnizorilor de energie electrică și/sau gaze naturale, acoperă cele 12 ore de potențială interacțiune cu consumatorii și garantează soluționarea parțială sau totală a problemelor preluate de la consumatori. Răspunsurile pe care le oferim consumatorilor depind întotdeauna de procedurile interne ale furnizorului. De aceea serviciul call-center este oferit numai furnizorilor de energie electrică și/sau gaze naturale care dețin proceduri interne clare, pe baza cărora informțiile transmise consumatorilor în timpul conversațiilor au la baza documentare adecvată.

Servicii de facturare

Aventura facturării energiei electrice și/sau gazelor naturale este o constantă lunară. Mai ales când datele de măsurare devin o nebuloasă. Să generezi o factură pe baza unui fișier xls conținând date de măsurare este ușor de făcut. Dacă datele sunt complete și corecte! Provocarea o reprezintă verificarea corectitudinii datelor care urmează să fie facturate: sunt pentru toate locurile de consum, sunt pentru toate contoarele, estimările sunt corecte, etc.

Când un furnizor are 20-30 de locuri de consum în fiecare zonă de dstribuție ... se poate face manual. Dar odată trecut de acest număr de locuri de consum, începe cu adevărat aventura. Și pentru că factura reprezintă prima parte a finalizării ciclului de furnizare, aici încep să apară primele probleme. O gestionare eficientă a emiterii facturilor înseamnă un proces care se termină cel mai devreme în a 10-a zi lucrătoare a lunii următoare lunii de consum. Dacă dvs. ca furnizor realizați această operațiune, vă felicităm!

Gestionarea documentelor

Este evident că documentele contractuale sunt cele care stau la baza activității de furnizare. Mai puțin evidente sunt implicațiile pe care le au lipsa perțială a acestora sau incorectitudinea conținutului, datele de primire și înregistrare a documentelor. Fiecare furnizor alege propriile modele, cu conținut specific, propriu. Din păcate însă majoritatea "dosarelor" unui consumator NU conțin TOATE documentele necesare.

"Și ce dacă? Dacă lucrurile funcționează așa de ce să ne complicăm să avem documentele la timp și complete. Le putem cere doar când avem nevoie!" spun majoritatea furnizorilor. Și în cazul unui control din partea ANRE ... fugi după documente, caută-le pe unde le-ai pus, etc.

De la situații de genul: "Facem contractul de furnizare după ce facem contractul de distribuție, că așa spune procedura noastră" și până la situația în care operatorul de rețea transmite actul aditional după data începerii furnizării la un loc de consum, gestionarea documentelor contractuale este o activitate considerată "pierdere de timp". Până la primul control! Atunci devine și pierdere de bani!

Când vă decideți să scăpați de aceasta corvoadă, vă invităm să ne contactați.

Date de contact

CUI: 24533590
ONRC: J26/1728/2008
Sediu: ROMÂNIA, Jud.Mureș,
Sighișoara, 545400,
str.Mihai Viteazu, nr.3D
Telefon: 0373769796
Fax: 0365819879

Fiti informat

© Copyright 2008 - 2019 IML Consulting SRL - Toate drepturile rezervate

Pagina web afisata de 302 ori pentru 179 vizitatori unici