Transmitere autocitire

În mod civilizat orice consumator poate transmite oricând o autocitire. Din foarte multe motive. Majoritatea furnizorilor REFUZĂ preluarea unei autocitiri în momentul în care "este în afara perioadei de autocitir". Fără vreo justificare legală clară! Nu scrie nicăieri în legislație că autocitirea se transmite strict în intervalul ... până la ...

Pentru a avea câteva exemple de motive pentru transmiterea unei autocitiri gândiți-vă că:

1. La schimbarea furnizorului operatorii de distribuție au obligația să facă o citire de regularizare în perioada cuprinsă între data trimiterii notificării și data începerii contractului. Și nu o fac întotdeauna. Sau dacă o fac, mai bagă ei din burtă o estimare suplimentară față de data citirii de regularizare. Și vă treziți că noul contract de furnizare începe de la un index incorect. Bineînțeles dacă operatorul de distribuție transmite acest index și dacă furnizorul vă anunță care este indexul comunicat de operatorul de distribuție. Și atunci ar trebui să puteți transmite o autocitire care să arate că indexul corect la data schimbării furnizorului este altul, nu-i așa?

2. Ați primit o factură cu consumuri estimate greșit, pentru că nu ați trimis autocitirea luna trecută. Nu este normal să contestați factura și să solicitați recalcularea acesteia pe baza indexului autocitit pe care îl trimiteți în momentul contestației?

3. Sunteți o persoană atentă și vreți să demonstrați că pentru un interval de timp mai mic de o lună consumul dvs. zilnic este cu totul altul decât cel folosit în "estimarea" operatorului de distribuție. De ce să nu trimiteți consumul autocitirea zilnic sau la interval de o săptămână, de exmplu?

Și uite așa apar tot felul de motive pentru care ar trebui sau considerați că este bine să trimiteți autocitirea, dar nu vă este permis de sistemele furnizorilor.

Completând formularul de mai jos vom transmite furnizorului dvs. și operatorului de rețea observațiile dvs. și veți primi doavda faptului că acestea au fost trimise.

AUTOCITIRE

transmitere martor

Recomandăm transmiterea autocitirii în vederea facturării în intervalul cuprins între ultimele trei zile calendaristice ale lunii de consum până cel mai târziu în prima zi lucrătoare a lunii următoare. Este doar o recomandare!

Acest formular se poate folosi oricând pentru transmiterea autocitirilor dvs.!

Furnizorul cu care aveți încheiat contractul

Identificatori ai locului de consum

Informații suplimentare

Către cine trimitem mesajul dvs.:

Conținut creat la data de: 03.12.2021
Ultima actualizare: 14.04.2024 19:44:18