Analiza comparativă a ofertelor de preț

Atunci când consumator caută "cea mai bună ofertă" și primește de la toți furnizorii câte o ofertă de preț, sarcina analizei comparative a prețului oferit pare ușoară. Problemele apar atunci când informațiile incluse în contractul de furnizare ascund "capcane" în care un consumator obișnuit "cade" în primul rând datorită lipsei de răbdare (are de citit zeci de pagini) și a lipsei de cunoștințe legislative.

Bineînțeles că majoritatea consumatorilor sunt puși în inferioritate de legislația părtinitoare emisă de ANRE și de faptul că dreptul de a negocia un contract de furnizare este îngrădit de "fermitatea" cu care furnizorii refuză includerea unor clauze noi solicitate de consumator sau excluderea unor clauze care ascund elemente abuzive incluse "automat" în documentele contractuale.

Pentru a simplifica munca de comparare a ofertelor de preț și a condițiilor contractuale oferite, Reclamatii.Info poate prelua această sarcină și, pe baza unui contract de prestații servicii, poate executa următoarele operațiuni pentru consumator:

  1. Solicită oferta de preț personalizată de la toți furnizorii
  2. Urmărește primirea ofertelor și avertizează consumatorul cu privire la neîndeplinirea obligației de ofertare de către oricare dintre furnizori
  3. Primește ofertele de preț solicitate
  4. Compară ofertele primite din punct de vedere al prețului
  5. Transmite consumatorului lista prețurilor primite și tabelul comparativ al costurilor facturii pentru consumul mediu lunar.
  6. Primește din partea consumatorului confirmarea pentru analiza documentelor contractuale în cazul unui număr de 5 (cinci) oferte alese de consumator
  7. Compară condițiile contractuale oferite de ofertanții selectați de consumator
  8. Întocmește și transmite consumatorului raportul care conține lista diferențelor dintre contractele analizate

Prețul pentru acest serviciu este:

20 EURO/analiză - pentru consumatorii casnici

50 EURO/analiză - pentru consumatorii noncasnici cu consum mediu lunar de 0-50 MWh

100 EURO/analiză - pentru consumatorii noncasnici cu consum mediu lunar de 50-500 MWh

 

Conținut creat la data de: 15.12.2021
Ultima actualizare: 11.04.2024 11:58:19